Neem contact op

Vermogensbeheer

iconen-20166Integriteit is het juiste doen ook als niemand kijkt.

Triangel Groep heeft vermogensbeheer teruggebracht naar de kern: het beste beleggingsresultaat behalen bij het door jou gekozen risicoprofiel. De grootste bijdrage aan het rendement bij vermogensbeheer is het verlagen van kosten. Daarom beleggen wij alleen in de juiste indextrackers met een goede spreiding afgestemd op jouw persoonlijke beleggingsprofiel. Daarvoor rekenen we uitsluitend een percentage van het beheerde vermogen. Dat is de reden waarom de Autoriteit Financiële Markten (AFM) ons beschouwt als schoolvoorbeeld hoe vermogensbeheer zou moeten worden uitgevoerd.

Lees

Welke vragen stel jij over het beleggingsbeleid?

Er is in 2015 door een aantal brancheorganisaties, in overleg met de AFM, een document gemaakt met daarin een zestal vragen over het beleggingsbeleid. Deze vragen kun je aan jouw vermogensbeheerder stellen om een goede indruk te krijgen van de werkwijze van de onderneming. Mede door het antwoord op deze vragen, maar uiteraard ook door je eigen inschatting, kun je bepalen of het beleggingsbeleid van de onderneming bij je past.

Bekijk de vragenlijst.

Total Cost of Ownership (TCO)

De Total Cost of Ownership is een maatstaf voor de totale jaarlijkse kosten van een beleggingsproduct of beleggingsdienstverlening. Bij beleggen zijn niet alleen de kosten die je rechtstreeks aan de beleggingsonderneming betaalt relevant, maar ook de kosten die je betaalt bij het beleggen in een specifiek beleggingsproduct zoals een beleggingsfonds of tracker. De TCO bevat daarom zowel de directe als alle indirecte kosten.

De AFM geeft in een onderzoek aan dat het inzicht in de totale kosten van beleggingsdienstverlening vaak ontbreekt. In veel gevallen kan de openbare informatie over de totale kosten sterk verbeterd worden. De AFM vindt het gebrek aan inzicht in de kosten een probleem, zeker omdat kosten een grote impact kunnen hebben op het rendement. Inzicht in de kosten is daarom voor iedere consument belangrijk. In het document ‘Total Cost of Ownership-beleggingsdienstverlening‘ kun je hier meer over lezen. De AFM stelt voor om de kosten middels de TCO inzichtelijk te maken.

Bekijk het document Total Cost of Ownership-beleggingsdienstverlening.

Kosten Triangel Vermogensbeheer

De kosten voor het beheren van je portefeuille via Triangel Vermogensbeheer zijn opgebouwd uit verschillende items. Uiteraard is er de beheervergoeding. Klik hier om onze tarieven in te kunnen zien. Naast de kosten voor het beheren van de portefeuille zijn er additionele kosten, zoals transactiekosten, servicefee (bewaarloon) en fondskosten. Klik hier voor een globaal overzicht van de totale kosten.

Klaar om te starten?